PSE - Pyrotechnische Speciale Effecten

PSE staat voor Pyrotechnische Speciale Effecten en is de verzamelnaam voor indoor theatervuurwerk wat geschikt is om toe te passen in besloten ruimten. Het wordt ook wel podiumvuurwerk of binnen vuurwerk genoemd.

De regelgeving omtrent PSE is door de Nederlandse overheid opgenomen in de Regeling aanwijzing consumenten- en theatervuurwerk (RACT). In deze regeling zijn de diverse categorieën theatervuurwerk aangewezen, inclusief het beoogde effect en de maximaal toegestane hoeveelheden pyrotechnische stoffen.

Toepassing van theatervuurwerk

Xena Vuurwerk verzorgt PSE en indoor vuurwerkshows in theaters, stadions en andere binnenlocaties tijdens evenementen en festivals

PSE zijn speciale vuurwerkeffecten die bedoeld zijn om binnen (in besloten ruimten) te gebruiken.

De producten die als PSE zijn aangewezen zijn zeer geschikt om te worden gebruikt op een podium, bij evenementen, festivals, concerten en in stadions. Maar ook ter ondersteuning van een modeshow, bedrijfsopening, (product-)presentatie of act geeft het een extra dimensie.

Theatervuurwerk mag alleen worden toegepast door speciaal hiervoor opgeleide en gecertificeerde pyrotechnici.

Soorten PSE en indoor / binnen vuurwerk

In het RACT zijn de diverse categorieën theatervuurwerk aangewezen. De meest bekende Pyrotechnise Speciale Effecten zijn:

  • (Stroboscoop) Fakkels : vlam of vuureffect, al dan niet pulserend of stroboscopisch
  • Lijnraket : raket aan geleidedraad met geluids-, vlam- en / of lichteffect
  • Fontein : uitgeworpen stroom van vonken
  • Komeet : eenmalige uitstoot van sterren met spoor van vonken of lichtsporen
  • Mijn : eenmalige uitstoot van vonken
  • Waterval : regen van vonken die naar beneden vallen
  • Theaterknal : (harde) knallen, veelal aangeduid als concussions
  • Airburst : vonk, licht- of stereffect, al dan niet met knaleffect

Tijdens indoor vuurwerkshows wordt vaak gebruik gemaakt van een combinatie van PSE producten uit de aangewezen categorieën. Hiermee kunnen spectaculaire shows gecreëerd kunnen worden.

Xena Vuurwerk – specialist in PSE en indoor vuurwerk

Voor de inzet en toepassing van Pyrotechnische Speciale Effecten en theatervuurwerk dient een erkend pyrotechnisch bedrijf te worden ingeschakeld.

Xena Vuurwerk BV uit Ede is al ruim 15 jaar actief op het gebied van vuurwerkshows voor binnen en buiten. Ons bedrijf is gecertificeerd voor de toepassing van PSE en wij hebben speciaal opgeleide pyrotechnici in huis voor het verzorgen van indoor vuurwerkshows en het toepassen van PSE vuurwerkeffecten op binnenlocaties.

Wij zijn uw partner als het gaat om indoor vuurwerk en pyrotechnische speciale effecten!

Meer informatie over PSE en mogelijkheden?

Wilt u meer informatie over theatervuurwerk in het algemeen, of de mogelijkheden voor indoor vuurwerk op uw evenement onderzoeken? Neemt u dan vrijblijvend contact op met Xena Vuurwerk BV.

U kunt hiervoor gebruik maken van het contactformulier op deze website, of middels de contactgegevens die hieronder zijn weergegeven.

 

Direct naar de algemene website van Xena Vuurwerk BV : klik HIER

Partyvuurwerk
Hoorn 20
6713 KR, Ede (NL)

Telefoon: 0318 - 654646
E-mail: info@partyvuurwerk.nl

KvK-nummer: 09144294